Vi er opptatt av en stor og bred bedriftsetablering i Norge, og dette gjelder så definitivt ikke bare innen havbruksbransjen. For å si det slik: man kan ikke drive med fiske eller oppdrett uten at det også finnes andre bedrifter tilgjengleig som kan videreforedle, kjøpe, selge og gjøre andre ting med dette fantastiske råstoffet. Man er avhengig av fiskebutikken som selger, man er avhengig av restauranten som skal tilberede og selge mat til gjestene sine, man er avhengig av lastebilnæringen som skal frakte fisken… slik kan vi fortsette i all evighet, og ringvirkningene for fiskemarkedet er enorme og derfor trenges det både små og store bedrifter i Norge.

Går du med en idé om å starte en liten bedrift som kanskje har med fisk å gjøre? Kanskje du vil lage en liten fiskespesialitet som du ønsker å selge lokalt eller regionalt? For deg som tenker på dette men som ønsker å ta etableringen rolig så synes vi akkurat det er en god idé. Man skal bestandig tenke økonomi når man skal etablere en bedrift og det er tross alt smart å skyndte seg sakte! For å etablere en bedrift kommer det noen kostnader og et AS koster nå 30.000 kroner å etablere i motsetning til 100.000 kroner tidligere. Et forbrukslån kan med letthet brukes til dette og det er det mange som gjør.

Den raske lånebehandlingen på disse lånene har heller ikke ført til flere betalingsproblemer og dette tyder på at bransjen i større grad er strengere enn tidligere med å dele ut slike lån. Det betyr nok også at man som privatpersoner har blitt flinkere til å håndtere disse lånene.

Som etableringslån er derfor forbrukslånet aktuelt ettersom det kan brukes til hva som helst. Anvendelige finansielle produkter vil alltid være populære og for en liten bedrift vil dette kunne gi sårt tiltrengt kapital.