Daytrading er noe som tar seg opp i disse dager og ved hjelp av internett og gode handelsplattformer har det til og med blitt enkelt for vanlige nordmenn å gjennomføre slike handelsaktiviteter.

Det er mange som er ute etter kjapp avkastning og ved hjelp av cfd handel har man så definitivt muligheten til dette – uten at man behøver å eie aksjene man spekulerer i og uten å måtte betale dyre honorarer.

Ved hjelp av giring kan man raskt og effektiv skaffe seg avkastning, og dette gjør man enten om aksjen man spekulerer i går opp eller ned – du kan tjene på begge deler så lenge du spekulerer riktig. Å sette penger på at en aksje skal falle i verdi kalles for shorting, og dette er det mange som gjør.

Korttidstrading er som sagt meget populært og hvis du for eksempel har stor innsikt i fiskeindustrien kan du utnytte dette til å skaffe deg god avkastning på kort tid. Spesielt store bevegelser vil det være i markedet når kvartalsrapporter skal lanseres, og hvis det er øvrige positive eller negative nyheter i markedet. Da kan det være smart å plassere sine investeringer tidlig for å dra størst mulig nytte av eventuelle kursendringer over kort tid. Lykkes man med dette og opererer med høy giring kan man skaffe seg svært stor avkastning på kun minutter i forbindelse med slippet av slike fundamentale nyheter.

Dette er risikofylt og spekulativt, ja, men muligheten ligger der ute, så det er liten grunn til ikke å forsøke dette når man allikevel har sjansen til det. Husk at denne formen for handel vokser enormt i dag og at flere og flere benytter seg av slik trading.

Begynn i alle fall forsiktig og spesialiser deg gjerne innenfor én sektor slik at du utnytter ditt potensiale fullt ut. Det er dumt å sette penger i markeder man ikke har innsikt i, og dette kan fort føre til store tap som vil være vanskelig å rette opp.