Av og til må vi skeie litt ut og skrive om litt andre ting, men målet er hele tiden å kunne relatere det til det vi jobber med – og det skal vi prøve å få til også denne gangen.

Temaet for artikkelen er refinansiering og hvilke fordeler man kan dra av det. For at dette skal være interessant for deg som leser så velger vi å vinkle det over mot privatpersoner, men i prinsippet er det de samme mekanismene som gjelder for bedrifter.

Den første fordelen er at en refinansiering ofte handler om å samle de forskjellige utgiftene man her i én og samme post. Vi kjenner alle til usikkerheten rundt dette å håndtere en masse forskjellige regninger fra forskjellige aktører som egentlig går på det sammen. Den kanskje vanligste feilen er å ha flere kredittkortregninger å betale på, og ved å samle disse i et og samme lån gjør man det enklere for seg selv samtidig som man rydder opp i økonomien. I tillegg til dette vil det å samle regninger også gjøre utgiftene lavere og lettere å håndtere.

Den andre fordelen er naturligvis at en refinansiering skal resultere i lavere renter, for hvis dette ikke er tilfellet er det ikke noe poeng i å gjøre det. Det handler om å skaffe seg flere fordeler samtidig, og ved refinansiering av et boliglån kan det være snakk om betydelige summer. Har man for eksempel betalt ned 50% av huslånet og går til banken for en ny vurdering så vil man garantert få bedre betingelser. Når du faktisk eier halvparten av huset så betyr det samtidig at sikkerheten din er betydelig større – og sikkerhet er noe som bankene liker!

En annen fordel med å refinansiere er at man faktisk blir kjappere kvitt gjelden. Lavere renter bidrar til at en større del av pengene du betaler i lånet faktisk går til avdrag – og ikke til ekstrautgifter som renter faktisk er.

Verre enn dette er det faktisk ikke, og du ser derfor de store fordelene det kan være å ta tak i økonomien og refinansiere gjelden man her.