Det er veldig mange hobbydykkere som elsker å drive med sin store lidenskap og hvis man tenker litt over det så er det ikke spesielt merkelig. Dykking er både spennende, givende og utrolig fascinerende, og man får opplevleser man knapt kunne drømt om på tørr landjord.

Har du noen gang tenkt på i investere i ekstra godt utstyr og kanskje en skikkelige båt og stille dine tjenester tilgjengelig for inntekter? Eller kunne du kanskje tenke deg å tatt en formell utdanning innenfor faget og å søke på jobb i firmaer som er ute etter dykkere? Det vil bestandig være etterspørsel etter slike tjenester og spesielt innenfor havnæringen er behovet absolutt tilstede.

Hvis du ønsker å bli yrkesdykker er det noen råd som kan være smarte å følge. For det første kan det faktisk være smart å ha en fagutdanning innen et relevant fag. Eksempler på dette kan være bygg og anlegg, ettersom det ofte er slike oppdrag det vil være mest av. I tillegg til dette så vil en tileggsutdannelse som yrkesdykker være et meget godt valg.

Det er endel folkehøskoler i Norge som tilbyr utdannelser innen dykking og her kan vi trekke frem Høgskolen i Bergen og Norsk Yrkesdykkerskole.

Hvis du skal bli opptatt på en yrkesdykkerskole må du være over 18 år for å få muligheten til å ta dykkersertifikatet, og du må også ha en legeattest som er godkjent samt bestå opptaksprøvene

Utdanning er dog ingen krav, og størsteparten av de som jobber som dykkere har faktik ingen skolegang – men videregående er det mest vanlige.

Når det gjelder lønn for yrkesdykkere vil dette variere, men jobber man for eksempel som traineedykker i Nordsjøen er minstelønnen på 402.000 kroner mens en profesjonell dykker i Nordsjøen har en minstelønn på omtrent 630.000 kroner.

Totalt sett finnes det 8 utdanningssteder som utdanner dykkere i Norge, og du finner listen her.

Her får du litt skikkelig dykkeraction fra områdene utenfor Harstad i Nord-Norge – skyting av steinbit er spennende!