Det er mange som går med en liten drøm i magen om å starte bedrift, og faktum er at drømmen kan realiseres enklere enn hva du måtte tro!

Mange tenker penger og vanskeligheter når det kommer til det å starte en egen bedrift, men etter flere regelendringer har det faktisk blitt betraktelig enklere å starte opp for seg selv – til og med om man skulle velge å gå for et AS!

Kraftig redusert egenkapital

Tidligere var det slik at man måtte skyte inn 100.000 kroner i egenkapital for å kunne opprette et AS, men etter en skikkelig reformering av reglene holder det nå faktisk å skyte inn kun 30.000 kroner. Det innebærer naturligvis en betydelig forenkling for den som har lyst til å etablere en bedrift og dette er et beløp man vil kunne klare å skaffe til veie.

Reglene for små foretak har også blitt revidert og blant annet er regnskapsplikten kraftig forenklet. Dette betyr at man ikke nødvendigvis har behov for regnskapsfører o.l. men at man kan gjøre dette arbeidet selv. Tiltakene har kommet som en konsekvens av at myndighetene ønsker å stimulere til skaperlyst og etableringsiver. Det vil være for dumt å kvele gode ideer med byråkrati og stivbeinte regler, samt krav om store innskudd når det ikke er behov for det.

Vi anbefaler at du følger lenken vi har publisert i ingressen vår, for der vil du få en innføring i det å starte en bedrift – og dette vil du kunne nyte godt av. Materialet er enkelt skrevet slik at alle skal kunne forstå det, og da er det enkelt og greit ingenting å vente på!