Vi ønsker fra tid til annen å komme med litt generell informasjon og i dag tenkte vi at vi skulle komme med en liten oppmuntrende sak som kanskje passer godt for de som går med et lite ønske om starte sin egen bedrift!

Å starte og drive en bedrift i Norge i dag har blitt mye enklere, og spesielt hvis man ønsker å starte sitt eget AS. Dette er noe som anbefales ettersom dette er en juridisk enhet som står på egne ben. Det betyr i korte ordelag at du personlig ikke står ansvarlig hvis firmaet går konkurs. Det er kun pengene og det som finnes i selve AS’et som går tapt, og dette er det viktig å være klar over. Tidligere måtte man gjennomføre et kapitalinnskudd på 100.000 kroner for å få lov til å starte et AS, men i dag er dette kravet betydelig redusert. Nå er det slik at det er 30.000 kroner som må på bordet og dette betyr enkelt og greit at det å eie et AS er noe som ‘alle’ kan gjøre.

Starter man en bedrift tar man derfor ikke en så stor økonomisk risiko som tidligere, og et tap på 30.000 kroner er noe de aller fleste kan stå for. I tillegg kan man faktisk trekke fra registreringskostnadene fra dette beløpet, og disse kan fort komme opp i 10.000 kroner. Selve innskuddet blir derfor i realiteten kun på 20.000 kroner – grovt regnet. Mange anvender seg i dag av forbrukslån på dagen for å etablere bedriften sin og det betyr at man kan være oppe og gå i løpet av få dager!

Når man i tillegg vet at revisjonsplikten er fjernet for mindre selskaper så gjør det driften av et AS og en egen bedrift enda enklere enn tidligere! Så hvis du går med en god ide som du ønsker å tjene penger på, så kan du enkelt og greit etablere deg en bedrift i dag. Du gjør det enkelt på sidene til Brønnøysundregisteret.